Thinking Portfolio helpt Vitens meer te bereiken met Project portfolio management

Vitens bestaat uit meer dan 1.400 mensen die zich verbonden voelen door een passie voor water. Zij werken voortdurend aan het winnen, zuiveren en leveren van drinkwater van topkwaliteit. Omdat ze weten dat 5,5 miljoen klanten daar blindelings op vertrouwen. Binnen Vitens ICT staat professionalisering centraal en wordt veel waarde gehecht aan o.a. het structureel verbeteren van projectimplementaties en de beheersing hierop. Het opzetten van ICT portfoliomanagement is de aanleiding geweest om meer inzicht en controle te krijgen in het definiëren van de juiste projecten, het anticiperen op wijzigingen, het plannen en uitvoeren van projecten.
 

Waarom een portfolio management tool?

De bewaking van het Vitens ICT portfoliomanagementproces werd uitgevoerd vanuit een spreadsheet. Vanuit de invoering van ICT portfoliomanagement nam de informatiebehoefte toe. Vitens is daarop een onderzoek gestart naar een tool die op eenvoudige wijze overzicht kon helpen creëren en inzicht verkrijgen ten aan zien van de projectenportfolio.
 

Waarom Thinking Portfolio?

Vitens heeft om een aantal redenen gekozen voor Thinking Portfolio:
Snelheid implementatie
Creëren van inzicht met dashboards en rapportages
Eenvoudig in gebruik
Ondersteuning van de besluitvorming
Dynamische ondersteuning van de werkwijze
Projectmanagers houden projecten bij in Thinking Portfolio
Projectmanagers genereren Highlight rapportages met Thinking Portfolio
Directe stuurinformatie beschikbaar voor Teammanagers en 1ste lijn managers
 

Wat is het resultaat voor Vitens?

Betere ondersteuning in de besluitvorming van het portfolioproces
Beter inzicht in o.a. kosten, risico’s, resources en bijdrage aan organisaties doelstellingen
Meer efficiëntie in het portfolioproces
 

Waarom PMO Institute?

PMO Institute levert en implementeert de software applicatie Thinking Portfolio. Het is een organisatie van specialisten die brede proceskennis en best-practices, opgedaan in verschillende branches, met elkaar combineert. PMO Institute stelde Vitens een zeer efficiënte manier voor om Thinking Portfolio direct te gebruiken bij de requirementsessies. In een What-you-see-is-what-you-get approach heeft dit Vitens direct veel inzicht gegeven in de te behalen procesverbeteringen en automatisering. In een korte tijd zijn de requirements vastgesteld en zelfs tijdens de workshop uitgewerkt in zichtbaar resultaat. De oplevering van Thinking Portfolio was binnen de afgesproken tijd. Kleine aanpassingen werden zelfs binnen één dag gerealiseerd en ’s nachts geïmplementeerd. PMO Institute kenmerkt zich door proceskennis, snel handelen en zeer plezierige geoptimaliseerde samenwerking.

Portfoliomanager Vitens ICT