IPMA PMO

IPMA PMO

 

Doel

Deze opleiding geeft je als PMO Professional ruime theoretische kennis van zowel de ‘harde’ instrumentele als ‘zachte’ sociale aspecten van het PMO vakgebied conform de Individual Competence Baseline (ICB4). De opleiding bied je de mogelijkheid om bij IPMA het IPMA PMO certificaat te behalen. IPMA-certificering is een externe beoordeling van je PMO competenties. Hierdoor kun je mogelijkheden creëren om door te groeien in jouw PMO carrière.
| Bekijk andere cursussen

Leren door te doen

Onze werkwijze richt zich op het bereiken van je persoonlijke leerdoelen, passend binnen het bestek van de training. Je leert vooral actiegericht. Werkvormen hierbij zijn korte thematische inleidingen gevolgd door oefeningen die je helpen, het geleerde te vertalen naar de praktijk.

Deelnemers over de IPMA PMO opleiding:

  • Ik ben echt heel enthousiast over de manier waarop de training werd ingevuld, geen saaie presentaties, maar echt actief en dynamisch aan het werk met elkaar, veel praktische oefeningen waar je wat mee kunt. De dagen vlogen voorbij.
  • De training heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik vond het leerzamer, intensiever en ook leuker dan verwacht.
  • Geen beamer, enkel gebruik van flipchart en post-its maak ik tegenwoordig niet vaak meer mee. Op die manier blijft de leerstof ‘beter hangen’ heb ik gemerkt. Ook heel erg gericht op het persoonlijke.

Slagingspercentages en tevredenheid IPMA Certificering Cijfers van IPMA Certificering laten zien dat cursisten, die deelnamen aan de cursus IPMA PMO van PMO Institute, een slagingspercentage hadden van 81% en hun opleider beoordeelden met een 8,4. Wij zijn er trots op dat deze cijfers op en boven het landelijke gemiddelde liggen (81% – 7,3).

 

Resultaat

Na afloop van de opleiding heb je inhoudelijk meer kennis en vaardigheden geleerd die je in je werk direct kunt gebruiken en die je verder kunnen helpen bij je ontwikkeling als PMO professional.

 • Taken en Resultaten (vaktechnische competenties):
  PMO hulpmiddelen en -technieken: waaronder project organisatie, project structuren, scope en op te leveren resultaten, belanghebbenden, business case, rapporteren, kennis- en kwaliteitsmanagement, project planning, project afhankelijkheden, hoofdpuntenrapportage, project control, kansen en risico’s/issue management.
  De belangrijkste PMO processen: Initiëren, planning, voortgangsbewaking en afronding.
 • Organisatie en omgeving (contextuele competenties):
  Organisatie bewustzijn, project-, programma-, en portfolio oriëntatie en bedrijfsmodellen.
 • Soft skills van de PMO’er (gedragscompetenties):
  Kennis over thema’s als teamwork, leiderschap en communicatie.

De competenties zijn opgenomen in de Individual Competence Baseline (ICB4).

Certificering – Examen IPMA PMO

Je wordt opgeleid voor het gelijknamige examen. Voor verdere informatie examendata, examenkosten, etc. verwijzen wij u naar IPMA (www.ipmacertificeren.nl).

Studiemateriaal

Er wordt gebruik gemaakt van praktijk cases, hand-outs en literatuur.

Voor wie?

De IPMA PMO opleiding is speciaal gericht op de PMO Medewerker, Project- en Programma Secretaris; de professional die zijn/haar kennis en vaardigheden op het vakgebied wil verbeteren.

Bevestiging & Locatie

Voorafgaand aan de opleiding ontvang je een bevestiging van deelname. Deze opleiding vindt plaats bij inschrijving van 6-12 deelnemers. De opleidingen van PMO Institute worden gegeven in het midden van het land.

Tijdsduur en kosten

 • De opleiding start met één blok van 2 aaneengesloten dagen gevolgd door 2 keer 1 dag, alleen in-company, minimaal 6 personen
 • De kosten voor deze opleiding bedragen € 1.675,00 per cursist excl. BTW.
 • De prijs is inclusief studiemateriaal en arrangement. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen.
 • De prijs is exclusief kosten voor het behalen van het IPMA PMO certificaat bij www.ipmacertificeren.nl.
 • Cursus informatie en voorwaarden.

 

Heeft u een vraag over de inhoud en/of planning van de opleiding?

Stuur een mail naar info@pmoinstitute.com of neem contact op met Erik de Kooter via 06 – 371 73 813.


Inschrijving opleiding IPMA PMO