Thinking Portfolio® maakt het prioriteren makkelijker en transparanter voor de Gemeente Westland

De Gemeente Westland, ook wel bekend als de ‘glazen stad’, heeft ruim 107.000 inwoners. Westland is een aantrekkelijke gemeente met elf dorpskernen die ieder hun eigen karakter hebben, de tuinbouw en natuurlijk de Westlandse kust met haar prachtige stranden.
 

Waarom een portfoliomanagement tool?

Om inwoners en ondernemers zo efficiënt, snel en zo klantvriendelijke mogelijk te helpen, worden de dienstverleningsprocessen van de Gemeente Westland zo veel mogelijk gedigitaliseerd. Complexiteit van de ICT-infrastructuur en onderlinge afhankelijkheid van systemen vragen om een samenhangende, goed geprioriteerde, projectmatige aanpak. Met behulp van de project portfolio software ‘Thinking Portfolio’ heeft de Gemeente Westland een middel in huis om overzicht te houden op alle veranderingen en meer gestructureerd en projectmatig te werken. Clusters en teams hebben overzicht van alle wensen , lopende programma’s en projecten en de hieruit voortkomende verplichtingen en resource belasting.
 

Wat is het resultaat voor de Gemeente Westland?

De software geeft het management en de medewerkers inzicht wie waar mee bezig is. Er kunnen betere en meer op elkaar aansluitende planning worden gemaakt. Standaardrapporten vereenvoudigen de communicatie. Uiteindelijk moet de inzet van Thinking Portfolio resulteren in een betere ondersteuning bij de besluitvorming rondom het samenstellen van de projectenportfolio’s en meer grip en inzicht op de veranderingsprocessen die toegevoegde waarde bieden aan de inwoners en ondernemers
 

Waarom PMO Institute?

PMO Institute levert en implementeert de softwareapplicatie Thinking Portfolio. Met haar kennis en ervaring vanuit eerdere implementaties bij andere Gemeenten is in korte tijd een ontwerp van de toepassing gemaakt voor de Gemeente Westland. Vervolgens is binnen een aantal weken de software geconfigureerd en bedrijfsklaar gemaakt.

“Wij zijn op kleine schaal begonnen met een verander porfolio voor projecten die bijdragen een digitale dienstverlening en digitaal werken. PMO Institute bleek voor ons de ideale partner omdat ze inrichtingsvoorbeelden hebben van grote uitgebreide implementaties en in staat zijn met hun kennis en ervaring dit “best practice” en proportioneel terug te brengen naar een passende oplossing voor onze specifieke behoefte en situatie. Acceptatie en gebruik werd zo een stuk eenvoudiger.” (Portfoliomanager Gemeente Westland)