Kennis & Inspiratie

Actueel
Nieuws
Kennisoverzicht
Boeken
Publicaties
 

Goede structuren voor project beheersing, verklaring en voorspelling zijn belangrijke “enablers van verandering”. In de afgelopen jaren heeft het PMO vakgebied zich ontwikkeld van control eenheid naar pro-actieve ondersteuner van portfolio- en programma management. Met aantoonbare bijdrage aan de realisatie van de strategische doelstellingen van een organisatie. Dit past in ontwikkelingen waarbij medewerkers meer ruimte en verantwoordelijkheid krijgen. Aan de andere kant wordt er wel verantwoording afgelegd over meetbare doelstellingen. Portfolio- en Programma Management dat als “enabler van verandering” functioneert, zorgt op adequate wijze voor betrouwbare informatie voorziening.

Als kennis- en expertisecentrum maakt PMO Institute werk van de verdere ontwikkeling van het vakgebied. Zo hebben wij een visie ontwikkelt over het PMO in relatie tot Agile Scrum. Consultants en docenten van PMO Institute leren iedere dag en zijn graag bereid hun visie en ervaring te delen.

Onze mensen verzorgen lezingen en cursussen, nemen deel aan de IPMA kenniskring PMO, zijn voorzitter van de Local Interest Workgroup PMO van PMI en tevens zijn zij auteur van diverse boeken en artikelen over PMO.