Workshop Introductie Programma- en Projectondersteuning

Workshop Introductie Programma- en Projectondersteuning

 
Om te kunnen beschikken over goede structuren voor project beheersing, zijn organisaties rond 1995 gestart met het organiseren van een eenduidige ondersteuning van projecten en programma’s.

De Programma- en Projectondersteuning heeft zich in Nederland en wereldwijd in het afgelopen decennium verder ontwikkeld en is sterk veranderd. De meest opvallende ontwikkeling is misschien wel de verschuiving geweest van de “control eenheid” naar de “enabler van verandering”. Dit past in de ontwikkelingen zoals die van: Het Nieuwe Werken en het werken binnen een netwerkorganisatie. Medewerkers krijgen meer ruimte en meer verantwoordelijkheid. Programma- en Projectondersteuning zorgt dus op adequate wijze voor betrouwbare informatie voorziening.
 

Heeft het speelveld binnen de organisatie laten zien. Hiervoor had ik hier nog geen goed beeld van. De verwachting die ik vooraf had, namelijk kijken hoe mijn huidige rol verrijkt kan worden, daar is zeker aan voldaan. Ik kan nu in de organisatie aangeven wat voor taken ik nog meer naar mij kan toetrekken en nu onderbouwen waarom.– L. de Sonneville
 

Programma:

  • Wat is Programma- en Projectondersteuning?
  • Organisatie van Programma- en Projectondersteuning
  • Vaardigheden
  • Carrière paden


 


Informatie aanvraag

Heeft u een vraag of belangstelling voor een vrijblijvend gesprek? Dan kunt u onderstaand formulier invullen, een e-mail sturen naar info@pmoinstitute.com of contact opnemen met Tjalling Klaucke via +31 (0)30 8009240..