PMO Controller

PMO Controller

 

Doel

Na afloop van de cursus ben je als Project- of PMO Controller in staat zelfstandig het project- of programmamanagementteam op het gebied van financiën te ondersteunen en te adviseren op financieel/administratief gebied.

| Bekijk andere cursussen
 

Omschrijving

Een projectcontroller is een PMO specialist en ondersteunt project-, programma- en portfoliomanagers door inzicht te geven in de financiën, bijvoorbeeld hoe een budget tot stand is gekomen, welke keuzes en welke stappen daartoe zijn genomen. De projectcontroller is daarom bij voorkeur ook als adviseur betrokken bij de totstandkoming van de business case, evenals bij het ontwerpen en inrichten van de financiële registratie en administratie, zoals out-of –pocket kosten, grootboek, investeringen, exploitatielasten, lease constructies, fixed price, nacalculatie, inrichten van een financiële projectadministratie en aansluiting met de financiële stromen in een organisatie. “Een goed begin is het halve werk”.

Programma indeling
Het programma bestaat uit een combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten. Tijdens de cursusdagen leren de deelnemers de theorie toepassen in de praktijk. De ontwikkeling van gedragscompetenties zijn onderdeel van het programma. In deze 3-daagse training worden de planningsprocessen en –technieken behandeld. Gedurende de training krijgt u feedback op uw aanpak en oefent u met verschillende competenties en vaardigheden.

1. Zelfstudie
Inlezen en bestudering van toegezonden lesmateriaal.

2. Klassikaal
Taken en Resultaten (vaktechnische competenties – 1 dag):
PMO hulpmiddelen en -technieken: Voortgangsbewaking, rapporteren, kennis- en kwaliteitsmanagement, project planning, project afhankelijkheden, hoofdpuntenrapportage, project control en risico/issue management.
Project Control: Business Case, begrippen als EJV, EPV, project control in private en publieke organisaties, de control cyclus en AO.
PMO processen: Initiëren, planning, voortgangsbewaking en afronding.

Organisatie en omgeving (contextuele competenties – 1 dag):
Organisatie bewustzijn, mate van volwassenheid PMO, project- en programma organisatie, portfolio management, baten management, verschil multi-project management en portfolio management.

Soft skills van de PMO’er (gedragscompetenties 1 dag):
Persoonlijke effectiviteit, communicatie en presentatie, houding & gedrag.
 

Certificaat

Na afloop ontvang je het PMO Institute certificaat ‘Project Controller’.
 

Werkvorm

De opleiding is in groepsverband waarbij rekening wordt gehouden met de individuele leerdoelen van de deelnemers. Tijdens de intensieve trainingsdagen ligt de nadruk op het in praktijk brengen van het geleerde. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij de bijeenkomsten theoretisch voorbereiden en opdrachten uitwerken. Er wordt gebruik gemaakt van praktijk cases, handouts en literatuur.
 

Studiemateriaal

Tijdens de cursussen wordt gebruik gemaakt van praktijk cases, handouts en literatuur.

U ontvangt:
Boek – Het Project Management Office – PMO – Management guide: ISBN 9789087531348.
Templates en checklists ter ondersteuning en beheersing van een project of programma.
Handouts van de cursus.
 

 

Doelgroep

  • Project Controllers
  • Project Planner / PMO Planners
  • PMO Medewerkers
  • Project Managers

Het is aan te bevelen om een aantal jaren werkzaam te zijn in een projectomgeving. Daarnaast heb je kennis nodig van planmatig werken. Indien je deze kennis niet hebt, dan biedt PMO Institute ter voorbereiding een 2-daagse training.
 

Bevestiging & Locatie

Voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons bevestiging van uw deelname. Een cursus vindt plaats bij inschrijving van 6-10 deelnemers. Onze cursussen worden gegeven in het midden van het land.
 

Kosten & duur

  • De kosten voor deze cursus bedragen € 1.475,00 per cursist excl. BTW.
  • De prijs is inclusief studiemateriaal en arrangement. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen.
  • Duur is 3 dagen.
  • Cursus informatie en voorwaarden.

 

Heeft u een vraag over de inhoud en/of planning van de cursus?

Stuur een mail naar info@pmoinstitute.com of neem contact op met Tjalling Klaucke via +31 (0)30 800 9240.

 


Inschrijving cursus PMO Controller