Kamer van Koophandel: Thinking Portfolio in een Agile omgeving

“Met Thinking Portfolio heeft de KvK beter inzicht in lopende initiatieven en projecten.”
De KvK heeft de ambitie om voor alle ondernemers van Nederland een moderne online dienstverlener te zijn. Met specifieke bedrijfsinformatie, kennis en advies ondersteunt de KvK ondernemers en ondernemingen op een breed scala aan thema’s en vraagstukken. Door alle technologische ontwikkelingen verandert er veel in hoe ondernemers zakendoen en groeien. De wijze waarop zij nieuwe contacten leggen en netwerken maar ook hun eigen onderneming sturen en ontwikkelen, gaat meer en meer gepaard met de inzet van nieuwe digitale mogelijkheden en gebruik van big data. Voor de verspreiding van informatie en advies zet de KvK meer en meer in op digitale manieren van werken zoals Webinars, Blogs, YouTube-films, Apps en Websites als Ondernemersplein.nl en KvK.nl.
 

Waarom een portfoliomanagement tool?

Om de juiste informatie op een juiste manier naar de diverse ondernemers te verspreiden, verandert de KvK haar werkwijze. Dankzij het ondernemende karakter van de ruim 1.400 KvK medewerkers is er een groot aantal initiatieven. Op basis van de ambities van de KvK worden keuzes gemaakt en prioriteiten gesteld. De Product Portfoliomanagementgroep zorgt in samenwerking met ICT voor het overzicht. Doordat de KvK meer overgaat op ‘scrum’ en ‘agile’ neemt de behoefte aan kort-cyclische en up-to-date informatie over de status en voortgang van projecten toe. Met een spreadsheet kon hier niet meer in worden voorzien. KvK zocht daarom een tool waarin kern-informatie over projecten worden vastgelegd en eenvoudig gedeeld.
 

Wat bereikt de KvK met Thinking Portfolio

Met de invoering van Thinking Portfolio heeft de KvK voortdurend overzicht en over de projecten en inzicht in de status en voortgang. Met behulp van specifieke functionaliteit, toegespitst op de KvK-organisatie en processen, worden prioriteiten gesteld en kunnen veranderingen in de prioriteitstelling en wijzigingen in projecten snel worden verwerkt en gecommuniceerd.
 

Waarom PMO Institute?

PMO Institute levert en implementeert de softwareapplicatie Thinking Portfolio. Met een Portfoliomanagementspecialist is in een aantal workshops een ontwerp van de toepassing gemaakt, die vervolgens in korte tijd volgens afspraak is gerealiseerd en opgeleverd. KvK is blij met het proactief meedenken, de wendbaarheid en implementatiesnelheid van de ontwikkelwensen door PMO Institute.